Testmanagement en Testcoördinatie

Testmanagement

In de laatste decennia is het duidelijk geworden dat het inrichten en besturen van een testprogramma een specialisme is, waarbij kennis van testprocessen, -methodieken en organisatieverandering een absolute noodzaak is.

Verified kan u helpen met het opstellen van gericht testbeleid, gericht op uw bedrijfsdoelstellingen en op het mitigeren van de door u ervaren risico’s.

Testmanagers fungeren ook vaak als koppelvlak tussen MT of Stuurgroep en de leverende teams, met focus op testen en kwaliteit.

Testmanagers van Verified spreken de taal van de business én van de ontwikkelaars – en kunnen daarmee dus zorgen voor een goede verbinding tussen klant en leverancier.

Testcoördinatie

De dagelijkse aansturing van testers en gebruikers ligt in handen van een testcoördinator. Soms ook als “meewerkend voorman”. Bij Verified hebben we ruime ervaring opgedaan met de coördinatie van de testuitvoering. Zowel bij de ontwikkeling van software (systeemtesten) als ook de acceptatie daarvan door afnemers (acceptatietesten).

De testcoördinator ondersteunt bij het plannen van de testen, het aanvragen en inregelen van testomgevingen en testdata, het uitwerken van testgevallen door ontwikkelaars en testers en rapporteert over de voortgang van het testen en over de kwaliteit van de software. De testcoördinator maakt vaak deel uit van het testteam of het (agile) ontwikkelteam.

Testen & Toetsen in de wereld van BI, Datawarehousing en Analytics