Presentatie TestNet Thema-avond Werkgroep “Testen van BI/DWH”

Op 8 september 2015 stonden Ferran Rohaan (CloseSure), Brian Engel (Squerist) en Armando Dörsek (Verified) op de bühne bij de thema-avond van TestNet over het testen van Business Intelligence en Datawarehousing. Het NBC was gevuld met bijna 100 testers, waarvan ongeveer de helft nu actief is in een BI/DWH-traject.

Alle drie de sprekers maken deel uit van de werkgroep Testen van BI/DWH van TestNet en namen een stuk van de presentatie voor hun rekening.

Ferran Rohaan vertelde over enkele uitgangspunten van Business Intelligence en Datawarehousing. Hij sprak ook over de mogelijkheden die het realiseren van een Audit Trail biedt voor ontwikkelaars, testers, beheerders en auditors.

Brian Engel sprak over nut & noodzaak van testautomatisering in BI/DWH projecten en het aanbod en de selectie van testtools gericht op deze trajecten.

Armando vertelde over de werkgroep en de producten daarvan. Hij lichtte de teststrategie in BI/DWH-trajecten toe, hoe dit zich vertaalt naar een testaanpak, of bekende testspecificatietechnieken inzetbaar zijn  en welke  rollen en “skills” passen bij BI/DWH-testers.

Veel bezoekers  maakten bij de borrel gebruik van de mogelijkheid om met de presentatoren spreken over persoonlijke uitdagingen in BI-trajecten. Zo kwamen o.a. ontwikkelingen zoals Big Data, Agile/Scrum en testen aan de orde. Vervolgafspraken staan reeds genoteerd! Heeft u ook een vraag, neem dan vrijblijvend contact op met de sprekers: thema-avond-BI@verified.nl

De presentatie: Testnet-Werkgroep-BI-Testen-20150908-v1.0

 

De video:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.